skeptisk journalist som ikke "trodde på noe"....

Fortalte historier fra sitt forrige liv

 

  ENKELT: Bjørn Tore Bryn fortalte enkelt og rett fram om opplevelser fra en annen virkelighet, opplevelser som virket både skremmende og trøsterike for tilhørerne.
$BYLINE_ON$Foto: Ingrid Nylund$BYLINE_OFF$ENKELT: den pensjonerte journalisten Bjørn Tore Bryn fortalte enkelt og rett fram om opplevelser fra en annen virkelighet, opplevelser som virket både skremmende og trøsterike for tilhørerne.

Bjørn Tore Bryn tok tilhørerne med på både nifse og gode opplevelser i ukjent terreng da han inviterte til okkult vandring onsdag kveld.  "Jeg har levd flere liv," sier Bryn.

 

ingrid.nylund@ostlendingen.no    Nylund mob 971 50 028 


De fleste kjenner Bjørn Tore Bryn som en populær og dyktig NRK-journalist gjennom mange år. 
Onsdag kveld møtte vi ham i en rolle som var ny for de fleste. For et 40-talls frammøtte på Trysil folkebibliotek fortalte han om selvopplevde hendelser som fikk håret til å reise seg på tilhørerne. 
Men den historien som gjorde sterkest inntrykk, handlet om Bryns to tidligere liv, og om døden. 
I dunkel belysning fra tre stearinlys fortalte Bryn om et svært spesielt journalistoppdrag.

 

Skeptisk og nysgjerrig

En dag på jobb fikk han en telefon fra forfatterinnen Margit Sandemo der hun ba ham reise til Leif Lundberg på Høgbrenna-senteret i de nordsvenske dype skoger. Dette er et terapisenter som bruker regresjon som behandlingsform. Det vil si at «pasienten» tas med til opplevelser fra tidligere liv. 
Den journalistiske nysgjerrigheten våknet hos Bryn. Han fikk overtalt tekniker Åse Dahling til å ta med båndopptakeren og bli med. 
– Hun var det mest skeptiske menneske man kan tenke seg. Men verken hun eller jeg ble noen gang de samme menneskene etter de opplevelsene vi hadde hos Leif Lundberg, sier Bryn.

 

Gråt av sorg

Beretningen om det som hender, holdt tilhørerne i åndeløs stillhet i biblioteket onsdag kveld. 
Vel framme hos Leif Lundberg blir Bryn fortalt at han lider av dødsangst. Lundberg starter så terapien med å si: «Nå kommer det et bilde til deg». 
Etter dette spør han bare Bryn om hva han ser, og kommer med korte anvisinger om hva han skal gjøre. 
Og den noe skeptiske journalisten ser. Han ser blant annet sitt eget bryllup i 1854, med en kvinne som heter Inger. Inger dør, og han føler en sorg så sterk som ingen sorg han noen gang har følt i sitt liv. 
Mannen gråter så han rister, mens kollega Dahling vantro forsøker å gjøre opptak.

 

Døden er en lystunnel =

To ganger under behandlingen opplever Bryn sin egen dødsreise. 
– Det var en lystunnel, jeg kan ikke forklare det annerledes. Den var fylt av den vakreset musikk og de nydeligste farger, sier Bryn. 
Etter en reise i rasende fart gjennom denne lystunnelen, kommer han til en stor og lys sal. Der står Inger og venter på ham. 
– Nu, min venn, er din dødsangst borte, sier Lundberg. 
Det hører også med til historien at den skeptiske Åse Dahling selv gikk i terapi, og har godkjent at Bryn forteller om det.

 

Ikke hypnose

Både journalisten og teknikeren reiste hjem med en ro i sinnet ingen av dem tidligere hadde følt. 
– Regresjon har ikke med hypnose å gjøre, fastslår Bryn. 
– Hypnose er manipulering. Lundberg sa aldri hva jeg skulle se, han bare ba meg fortelle hva jeg så, sier han. Bryn mener at noen mennesker har evne til å helbrede og er også åpen for healing som terapi. 
– De beste healere er forresten små barn, smiler Bryn og minner oss alle om hvor deilig avslappende det er å få lubne barnearmer om halsen.

 

Åndelig - kosmisk stoff - nær-døden opplevelser- andre dimensjoner av Jorden -
og andre mysterier

 

kopiert fra